Publiceringsdatum:
5 Oktober 2021

ARBOGA/LUNGER PERSONLIG ASSISTENT

Mitt namn är Annika och jag arbetar som kundansvarig på FMF Assistans. En av mina viktigaste arbetsuppgifter är att se till att bemanningen funkar ute hos våra kunder.

En av mina kunder heter Lisa, hon är 20 år och har Downs syndrom. Hon bor varannan vecka hos mamma, centralt i Arboga och varannan vecka på landet hos pappa i Lunger. Hos Lisa finns redan nu en liten grupp fantastiska assistenter och vi söker nu någon som vill arbeta extra vid behov på timmar.

Lisa behöver hjälp med det mesta som rör tidsuppfattning, logistik och möten med andra människor. Assistenterna behöver läsa av Lisas mående och anpassa dagen efter vad som fungerar för stunden för att undvika jobbiga lägen. Fasta rutiner behövs för att hennes dag ska fungera. En lagom mängd av aktiviteter efter dagsformen.

Lisa tycker om att titta på film och spela spel, men även i perioder sitta lite vid datorn och sjunga och se Youtube-klipp. Assistenten behöver hjälpa henne att komma i gång med aktiviteter och ofta blir det pyssel av något slag. Lisa mår bra av en daglig promenad och gillar också att uträtta småärenden och tar gärna en fika på kondis ibland.

För Lisa är det viktigt att du är kvinna/tjej då hon känner sig mer bekväm med det då det också finns integritetsnära hjälpbehov.

Söker du ett meningsfullt arbete? Har du en genuin vilja att hjälpa andra människor? Då kan du vara min möjlighet till att leva mitt liv fullt ut efter mina egenskaper och förmågor. Tillsammans med min familj, FMF Assistans och våra assistenter skapar vi en viktig och fin arbetsplats – vill du vara med?

Assistentens roll och erfarenhet

Det är av stor vikt för våra kunder och för oss på FMF Assistans att de assistenter som arbetar hos oss är trygga, snälla och omtänksamma människor som är förstående och ansvarsfulla.

Meriterande erfarenheter

  • Erfarenhet av personlig assistans meriteras
  • Tala flytande svenska

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • På timmar vid behov

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Annika Florin
Tel: 076-175 30 11
E-post: rekrytering.annika@fmfassistans.se
Ange referens-kod vid ansökan: LISA

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan