Publiceringsdatum:
21 Mars 2022

ASSISTENTJOBB I SKÖVDE 

Vill du arbeta extra eller studerar du och behöver ett jobb i sommar?

Nu söker vi en engagerad och trygg person som söker ett meningsfullt och viktigt arbete. Genom personlig assistans och LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) har Oscar möjlighet att leva sitt liv fullt ut, detta trots att han har stora hjälpbehov.

Oscar behöver assistans dygnets alla timmar förutom när han är på daglig verksamhet under delar av dagen. Arbetstiderna blir mestadels eftermiddagar, kvällar, nätter – vardagar och helger.

Oscar har en medelsvår utvecklingsstörning, autism samt ADHD och behöver därför ständig tillsyn. Han gillar musik promenader och sitter gärna med sin surfplatta. Att laga mat eller baka är också kul tycker Oscar.  Ibland händer det att Oscar hittar på lite bus – så det är viktigt att assistenterna hela tiden har uppmärksamhet på Oscar och vad han har för sig.

Assistenterna hjälper också Oscar med kommunikation eftersom han saknar talat språk och kommunicerar med hjälp av bilder och vissa tecken som stöd. Det underlättar om man har erfarenheter kring detta. Nu när Oscar har flyttat hemifrån behöver han hjälp med allt från hygien, matlagning, inköp och hushållssysslor som städ och tvätt.

Vi söker assistenter som ser möjligheter i stället för problem och som vill arbeta för Oscars möjlighet till utveckling och en meningsfull vardag.

I dag arbetar assistenten från eftermiddag 14:30 till nästa dag 09:00 vardagar. Del av natt är jour. På helgen arbetar vi just nu dygn 10:00 – 10:00 men vi är flexibla och beredda att möta dina önskemål om du är rätt person.

Assistentens roll och erfarenhet

Vi söker dig som är lugn trygg och vill bli en viktig person i Oscars vardag. Det är en fördel om du har arbetat med barn eller personer med funktionsnedsättning. Det viktigaste är dock din personlighet och din möjlighet att möta och förstå Oscars behov och stöd.

Meriterande erfarenheter

  • Utbildad undersköterska meriteras.
  • Erfarenhet av funktionsnedsättning.
  • Tala flytande svenska.
  • Erfarenhet av autism

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • 15–30 timmar per vecka på schema – extra på timmar vid behov
  • 14:30-09:00 vardagar – del av natt som jour
  • Dygnspass på helg och under semestertider.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Annika Florin

Telefon:076-175 30 11

E-post: rekrytering.annika@fmfassistans.se

Sök jobbet senast

2022-04-08 genom att maila CV och personligt brev

Märk din ansökan med Oscar

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan