ORTER: Kumla
ANSTÄLLNINGAR: Deltid Heltid Timanställd

Publiceringsdatum:
23 maj 2023

KUMLA FLERA PERSONLIGA ASSISTENTER

Äntligen kan vi starta upp assistansen hos vår fina kund Josefine igen!!
För 1 år sedan tog kommunen beslutet att dra in beslut om assistans och alla assistenter sades då upp. Under 1 års tid har nu Josefine varit helt beroende av sina föräldrar i alla delar av sitt liv.

Assistenter som arbetade då, har nu andra arbeten även om vi hoppas på att någon av dem ska komma tillbaka, förstår vi att vi nu behöver rekrytera minst 4 nya assistenter. Vi söker därför dig som vill arbeta 50–100% och pass finns dygnets alla timmar eftersom Josefine nu har aktiv assistans dygnet runt.

Josefine är 23 år, bor tillsammans med sina föräldrar och bror i Ekeby mellan Kumla och Örebro. En lindrig utvecklingsstörning samt svårbehandlad epilepsi gör att hon behöver en assistent vid sin sida dygnets alla timmar. Hon har egen bil och det är hennes assistenter som kör – så körkort är ett måste.

Vi ser helst kvinnliga sökande då Josefine känner sig mest bekväm med det och också behöver praktisk hjälp med vissa integritetsnära moment. Assistenter stöttar också i kommunikationen och hjälper till att hålla i den röda tråden då hon lätt tappar fokus.

Assistentens roll och erfarenhet

Till dessa tjänster söker vi som sagt kvinnor. Vi ser gärna att du som söker har relevant erfarenhet/utbildning men mest av allt söker vi efter rätt person. Det måste stämma med kunden och övriga i familjen. Du behöver ha körkort och egen bil eftersom bussförbindelserna inte är de bästa. Du får introduktion som krävs på plats och vi vill gärna att alla våra assistenter går våra utbildningar.  Det är av stor vikt för vår kund och för oss på FMF Assistans att de assistenter som arbetar hos oss är trygga, omtänksamma och positiva. Tillsammans ser vi till att göra varje dag betydelsefull och fin!

Meriterande erfarenheter

  • Körkort och tillgång till egen är ett krav.
  • Svenska i tal och skrift är ett krav.
  • Erfarenhet av epilepsi.
  • Erfarenhet av liknande arbete.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • 50–100% varierande pass – dag eftermiddag kväll och aktiv/vaken natt.
  • Eftersom vi startar om på nytt. Bygger en ny grupp och ett nytt schema kan vi ta hänsyn till vissa önskemål gällande pass/tider på schema.
  • Finns även behov för assistenter som kan ta extrapass vid behov, tex vid ordinarie assistents sjukfrånvaro/sem.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig Annika Florin
E-post: rekrytering.annika@fmfassistans.se

Arbetsledare/mamma Maria:  072-553 90 05

Sök jobbet senat 2023-06-06

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan