ORTER: Åsbro
ANSTÄLLNINGAR: Deltid

Publiceringsdatum:
22 augusti 2022

PERSONLIG ASSISTENT ÅSBRO

Vi söker nu en engagerad och påhittig assistent till en av våra kunder som bor i Åsbro. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Autism, IF och ADHD.

Vår kund är en glad 14 årig tjej som är tuff med häftigt humör och som är väldigt sprallig och busig. Hon gillar att röra på sig, hon älskar att bada och åker gärna sparkcykel varje dag. Vår kund har svårt att sortera alla intryck och hennes humör kan spela henne ett spratt. Därför behöver hon din hjälp som assistent så att vardagen blir tydlig och lugn. Hon behöver lära sig att vara i nuet och inte göra allt som faller henne in, att du kan skapa ett lugn när hon själv har svårt. Vår kund är mycket påhittig och älskar att prata.
Det dagliga arbetet bestå av att hjälpa till med tillsynen, planering av dag och aktiviteter. Ibland åker familjen i väg på semester och olika utflykter då är även du som assistent med som stöd.

Du erbjuds trevliga kollegor och en aktiv kund som verkligen uppskattar sina assistenter. Du kommer att få individanpassad introduktion/utbildning i alla delar kring kundens hjälpbehov och rutiner.

Assistentens roll och erfarenhet

Du som person behöver vara noggrann, ansvarstagande, lyhörd och initiativrik och positiv då detta är en väldigt aktiv tjej. Som hennes assistent ska du vara ett steg före och vara hennes stöd. Att du arbetar lågaffektivt utgår vi ifrån då du som assistent måste ha hjärta med förståelse för detta värdefulla arbete, prestigelös och vet hur det är att arbeta i någons hem.
Du behöver vara flexibel gällande arbetstider eftersom vi i arbetsgruppen löser bemanningen om någon blir sjuk eller har semester – vi ställer upp för vår kund och varandra.

Meriterande erfarenheter

 • Kunskaper inom Autism, ADHD, IF.
 • Gillar att vara ute i naturen.
 • Svenska i tal och skrift.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

 • Start omgående.
 • Tjänst på 2–3 arbetspass / vecka.
 • Arbetstider, 14:00- 20:00 skoldagar.
 • Arbetstider under lov och helger, 10:00- 18:00 eller enligt överenskommelse.
 • Under sommarmånaderna juni, juli och augusti finns det möjlighet att arbeta mer.
 • På timmar – extra vid behov vid ordinarie assistents sjukfrånvaro och semester.
 • Möjlighet till fler pass under lovdagar och helgdagar.

Om lön

 • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
 • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Catarina Infors
E-post: rekrytering.catarina@fmfassistans.se
Märk din ansökan med referens: Åsbro

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan