ANSTÄLLNINGAR: Deltid

Publiceringsdatum:
12 januari 2024

PERSONLIG ASSISTENT I STENUNGSUND

Nu söker vi en mjuk och behaglig person som vill ta plats i en varm och positiv familj som bor i Kode, som ligger i Södra delarna av Stenungsundskommun. Du kommer att jobba som personlig assistent åt deras dotter/lillasyster som är 17 år och som har flera funktionsnedsättningar bl.a. epilepsi, intellektuell funktionsnedsättning samt autism. Tjänsten är på 56% med bra möjligheter att ta extrapass.

Du skall assistera flickan där hennes funktionsnedsättningar begränsar henne. Det kan vara allt från att ordna ett mellanmål till att planera och genomföra en utflykt eller bara finnas där som ett absolut stöd och trygghet. Du måste ha barnasinnet kvar och lätt för att leka och busa. Den här flickan är mjuk och kramgo och gillar att vara mycket ute i friska luften. Att gå till havet och kasta sten, hoppa studsmatta, leka i sandlådan eller med vatten är några av hennes favoritsysslor. Som assistent måste du kunna ta eget ansvar i jobbet ihop med flickan. Att kunna läsa av hennes mående är en viktig del av arbetet samt att kunna anpassa aktiviteter och utmaningar efter hennes dagsform. I jobbet ingår också att kunna följa med på planerade resor med familjen. Du erbjuds trevliga kollegor och en aktiv kund som verkligen uppskattar sina assistenter. Du kommer att få individanpassad introduktion/utbildning i alla delar kring kundens hjälpbehov och rutiner – det är viktigt att både du som assistent och vår kund känner er trygga.

Assistentens roll och erfarenhet

Du måste vara självgående och ansvarstagande samt ha ett öppet sätt för att passa för jobbet. Har du tidigare erfarenhet av autism, utvecklingsstörning eller epilepsi är det meriterande men personkemin och hur du och flickan trivs med varandra kommer ändå vara det avgörande. Då familjen bor långt från kommunala färdmedel behöver du ha både körkort och tillgång till egen bil.

Meriterande erfarenheter

  • Epilepsi – Omsorgserfarenhet
  • Autismerfarenhet – Specialpedagogik
  • Gillar att vara ute i naturen
  • Svenska i tal och skrift

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Arbetstiderna är förlagda till tisdagar och onsdagar samt varannan helg.
  • Rullande fast 4v schema med möjlighet att önska extra pass.
  • Tjänstgöringsgrad 56 % – med möjlighet att önska mer tid under lov och ledigheter.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Annika Hallberg Juhlin
Tel: 0768–675000

Ansök till tjänsten HÄR, via vårt externa rekryteringsverktyg Reachmee

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.