ORTER: Kinnarp
ANSTÄLLNINGAR: Deltid

Publiceringsdatum:
17 Augusti 2021

PERSONLIG ASSISTENT KINNARP

Vi söker en personlig assistent till Albin som är 30 år och bor i egen lägenhet i Kinnarp. Han är en snäll och oerhört omtänksam person som är bra på mycket. Han rör sig obehindrat och har inga behov av personlig omvårdnad men behöver lite hjälp och stöttning här och där i sin vardag med bland annat att följa rutiner, matlagning, att passa tider, läsa och skriva osv. Men framför allt att förhindra eventuella risker, hjälp med att kommunicera där hans språk inte räcker till, stötta och att förklara när svårigheter uppstår.

Albin gillar att se på film, kolla på Youtube-klipp och spela dataspel. Han har ett stort intresse i Transformers och är väl insatt i många av andra filmers superhjältar och skurkar.

Vissa vardagar arbetar han hemma hos sina föräldrar, som bor strax utanför Falköping. Det kan vara allt från att köra lastmaskin till att tappa upp honung. Andra dagar ansvarar du som assistent för att Albin får en motiverande arbetsuppgift/sysselsättning som passar för dagen. På lördagar har Albin ledig dag och väljer fritt vad han vill göra. Han väljer alltid att åka på loppis. När ni åker någonstans, åker ni i Albins bil, så du måste ha B-körkort.

Assistentens roll och erfarenhet

Din roll som assistent är att stötta, följa med, motivera, förhindra risker och utveckla Albins förmågor. Att arbeta som personlig assistent med Albin är väldigt roligt och stimulerande. Som oftast mår han bra. Då går allt väldigt enkelt. Han är glad och skojfrisk och allt flyter på. Då blir det mer egen tid för dig som assistent. Att periodvis sitta och ”bara” vara passiv ingår i ditt arbete.

De perioder då Albin mår sämre kommer det att krävas desto mer av dig som assistent. Ett krav är att du är snabb på att uppfatta signaler, vara lyhörd. Alltid ligga steget före, ha en plan B, kanske även en plan C snabbt att tillgå. Du ska kunna agera snabbt om situationen kräver. Tillämpa ett lågaffektivt bemötande.

Du som söker får gärna vara lagom pigg och lagom glad. Men framför allt stabil, flexibel, ansvarsfull, tålmodig, kunna följa rutiner och ha hög arbetsmoral.

Det kommer att ta lång tid för dig som personlig assistent att lära känna Albin. Därför är det viktigt att du som söker, har för avsikt att stanna under en längre tid.

Ingen utbildning krävs, men erfarenhet av autism och lågaffektivt bemötande är meriterande. Du behöver vara flexibel gällande arbetstider eftersom vi i arbetsgruppen löser bemanningen om någon är sjuk eller har semester.

Det kommer att finnas hund i hemmet under vissa dygn, så du bör inte vara allergisk mot pälsdjur. Du måste vara rökfri.

Vi jobbar dygn med sovande jour. Arbetstid 08.45-09:00. Vi har rullande 4-veckors schema med tjänstgöring varannan helg.

Meriterande erfarenheter

 • Erfarenhet av autism.
 • Erfarenhet av lågaffektivt bemötande.
 • Rökfri är ett krav.
 • Ej pälsdjurs allergiker.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

 • Deltid 38%- 45%
 • På rullande schema.
 • Dygn med sovande jour
 • Arbetstid 08.45-09:00
 • Tjänstgöring varannan helg.

Om lön

 • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
 • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Catarina Infors
E-post: rekrytering.catarina@fmfassistans.se
Ange referens-kod vid ansökan: KINNARP

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

FYLL I DIN ANSÖKAN