ORTER: Lidköping
ANSTÄLLNINGAR: Timanställd

Publiceringsdatum:
24 Mars 2022

PERSONLIG ASSISTENT LIDKÖPING

Vi söker nu en personlig assistent till Alva som bor i Lidköping. Hon bor växelvis hos sina föräldrar, varannan vecka hos sin mamma och varannan vecka hos sin pappa. Du kommer att arbeta hos Alva som är en glad tjej med medelsvår utvecklingsstörning och autism. Arbetet kommer att innefatta att hämta henne ifrån dagliga verksamhet och vara med henne tills hennes föräldrar kommer hem från sina arbeten. Ibland kan det förekomma att man jobbar med Alva på helgen.

Eftersom Alva har autism och det är viktigt för henne att ha en lugn och trygg miljö runt sig. Alva tycker om att lyssna på musik, hon går gärna ut på promenad och älskar att vara i skogen. Utifrån Alvas dagsform och önskemål hittar ni på aktiviteter under eftermiddagarna, samt att du som assistent gör enklare mellanmål. Hos Alva används ibland bildstöd i kommunikationen och det är till stor vikt att du talar och skriver svenska.

Assistentens roll och erfarenhet

Du som person behöver vara noggrann, ansvarstagande, lyhörd och initiativrik och positiv. Du ska kunna utgå från Alvas dagsform och vara tydlig i din kommunikation, erfarenhet av bildstöd är meriterande. Kunskap om lågaffektivt bemötande är ett krav. Du kommer att få introduktion i alla arbetsuppgifter och instruktion i användandet av hjälpmedel på arbetsplatsen. Våra assistenter behöver vara flexibla gällande arbetstider eftersom arbetsgruppen löser bemanningen tillsammans om någon blir sjuk eller har semester – vi ställer upp för vår kund och varandra.

Meriterande erfarenheter

 • Utbildad undersköterska meriteras.
 • Gillar att vara ute i naturen.
 • Tala flytande svenska.
 • Kunna arbeta ensam med kunden.
 • Arbete med lågaffektivt bemötande är ett krav.
 • B-körkort är ett krav, tillgång till egen bil är meriterande

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

 • På timmar – enligt överenskommet schema.
 • Start från vecka 28
 • Arbetstiderna är förlagda 2–3 eftermiddagar i veckan och ibland på helgerna.

Om lön

 • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
 • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Catarina Infors
Tel: 072–5604082
E-post: rekrytering.catarina@fmfassistans.se
Märk din ansökan med referens: Assistent Alva S.

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan