Publiceringsdatum:
9 februari 2024

PERSONLIG ASSISTENT LILLA EDET

Vår kund är en ung social tjej på 31 år som bor i Lilla Edet. Vi söker dig som är nyfiken, påhittig och trygg som assistent och som vill vara värdefull både som assistent och kollega.

Vår kund är en vuxen tjej med intellektuell funktionsnedsättning, epilepsi och autistiska drag.
Hon bor tillsammans med föräldrar och familjens hundar i en villa i Lilla Edet. Hon har en egen del i huset. Arbetet innebär bland annat att vara behjälplig och stötta i all ADL och använda vanliga vardagssysslor som tex städ, tvätt, matlagning som en del av daglig aktivitet likväl som man sjunger, pysslar och pusslar. Du kommer även att delta i aktiviteter utanför hemmet. Hon tycker om att umgås med vänner och familj och du som assistent blir det stora stödet runt kommunikationen och mående. Hon tycker om att spela bowling, bada, gå på bio och äta på restaurang.

Assistentens roll och erfarenhet

Du behöver ha tålamod och vara flexibel för att kunna kommunicera på bästa sätt. Vi använder bildstöd i vardagen och lågaffektivt bemötande som arbetsmetod. Därför ser vi att du har förmågan att vara inkännande för att kunna växla mellan att vara lugn och lågaffektiv, till att vara sprallig och spontan. Du behöver kunna guida och motivera när det behövs samtidigt som du förstår när det är lämpligt att ta ett steg tillbaka. Du kan arbeta nära kunden som kan vilja sitta nära eller kramas en stund samtidigt som ett utåtagerande beteende kan finns med i hennes drag av autism.

Vi söker dig som gärna är en engagerad, positiv och påhittig problemlösare som har lätt till skratt och jobbar bra i team. Teamet kring kunden är viktig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att det ”klickar” mellan dig och kunden.
Eftersom familjen har hundar så kan du inte vara allergisk eller vara rädd för hundar.

Körkort är ett krav. Du behöver vara simkunnig och kunna bada i offentlig miljö.

Meriterande erfarenheter

 • Erfarenhet av autism är meriterande.
 • Svenska i tal och skrift är ett krav.
 • Körkort är ett krav.
 • Simkunnig är ett krav.
 • Ej pälsdjursallergiker.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

 • Här arbetar man dygnspass men även kortare pass förekommer.
 • Två deltidstjänster, timanställning
 • Flera sommarvikariat upp till heltid
 • Start omgående eller enligt överenskommelse.

Om lön

 • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
 • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Lotta Lehn
E-post: rekrytering.lotta@fmfassistans.se
Märk din ansökan med referens: Lilla Edet

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan