LÄN: Skåne
ORTER: Helsingborg
ANSTÄLLNINGAR: Deltid Timanställd

Publiceringsdatum:
18 januari 2023

PERSONLIGA ASSISTENTER HELSINGBORG

Vill du vara med från start? Inom kort startar vi upp en helt ny assistansgrupp! Här ska vi bygga en trygg stabil assistans och en värdefull varje dag hos vår kund som inom kort flyttar från Norrland till Helsingborg.

Vi söker därför minst 4–5 personliga assistenter och 1–2 arbetsledare.

Vår kund är en 48 årig transperson som bor tillsammans med sin hustru och hundarna Wilma och Wiola. Kunden har en muskelsjukdom som heter SMA Typ 2 som gör att han har Trakeostomi och Respiratorbehandling dygnets alla timmar. Han är döv och nästan helt blind. Efter en svår trafikolycka finns också en hög Ryggmärgsskada. Här finns pass dygnets alla timmar och vi söker nu dig som har viss erfarenhet från omvårdnad men vi söker framför allt efter rätt personer. Söker dig som vill och kan lära sig om just vår kund och hans hjälpbehov.

Vår kund vill vara väldigt aktiv när ork och mående finns. Älskar att sköta om Wilma och Wiola. Dagar då ork finns så kan det bli en fika på stan eller en utflykt till IKEA. Släkt och vänner finns i södra Sverige så det är en av anledningarna till flytten från Norr till Söder.

 

Ditt arbete som assistent här blir väldigt omväxlande. Omvårdnad, hushållssysslor och annat som dagen erbjuder och orken räcker till. Du erbjuds här ett arbete där din insats märks och uppskattas. Du får utbildning och introduktion på plats men får också tillgång till FMF Assistans utbildningsprogram och friskvård.

Det dagliga arbetet består av att stötta i det som vår kund inte klarar att göra själv. Vår kund behöver hjälp med allt från personlig omvårdnad som hygien, men också andra vardagliga sysslor i ett hem som matlagning, inköp tvätt och städ. Du får introduktion/utbildning i alla delar kring kundens hjälpbehov och rutiner – det är viktigt att både du som assistent och vår kund känner er trygga.

Assistentens roll och erfarenhet

Kvinna, eftersom vår kund endast känner sig bekväm med kvinnor som assistenter. Du som person behöver också vara noggrann, ansvarstagande, lyhörd, initiativrik och positiv. Du ska klara ett omväxlande arbete och förstå att det är kunden som styr sin dag. Här behöver assistenter vara uppmärksamma på kundens hälsotillstånd som kan förändras väldigt snabbt.

Givetvis accepterar alla som arbetar här fullt ut transpersoner och har en stark övertygelse i allas lika värde.

Kommunikation måste fungera och eftersom kunden kommunicerar på flera olika sätt, allt ifrån blinkningar och teckenspråk till symbolspråket Bliss – så behöver du lära dig detta. Det finns ett kommunikationsprogram på kundens datorer och assistenterna förtydligar sedan med sin röst och därför måste din svenska vara väldigt bra i både tal och skrift.

Erfarenhet från liknande arbeten är ett plus men dina personliga egenskaper väger tyngst.

Har du arbetat med Trakeostomi och/eller livsuppehållande respiratorbehandling är det ett stort plus. Flytande svenska är ett krav.

Meriterande erfarenheter

  • Erfarenhet ifrån vård/ omsorg
  • Kunskap om symbolspråket Bliss
  • Erfarenhet av tracheostomi
  • Svenska i tal och skrift är ett krav

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

Vi ska bemanna dygnets alla timmar och har ännu inte satt ett färdigt schema. För rätt personer finns möjlighet att inkomma med önskemål. Vi ser gärna att du är något flexibel och kan arbeta på olika pass. Ett krav är pass förlagda varannan helg. Tillträde omgående för minst en veckas introduktion.
Som arbetsledare har du utöver egna pass som personlig assistent ett ansvar för att leda gruppen och det är du som tar mer ansvar för schema/bemanning och alltid i nära samarbeta med både kund och kundansvarig på FMF Assistans.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Fredrika Klemmt

Märk din ansökan med HELSINGBORG

Ansök till tjänsten HÄR, via vårt externa rekryteringsverktyg Reachmee

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.