ORTER: Oskarshamn
ANSTÄLLNINGAR: Timvikarie Visstid

Publiceringsdatum:
14 Juni 2021

Personliga assistenter

Mitt namn är Lina och är kundansvarig på FMF Assistans. En av mina viktigaste arbetsuppgifter är att det alltid finns bemanning hos våra kunder. Nu rekryterar jag i Oskarshamn till en härlig och go kille som behöver just Dig som personlig assistent.

Här är hans ord till Dig som är nyfiken på att arbeta som personlig assistent:

Jag är glad och aktiv kille som är 10 år bor tillsammans med mina föräldrar i Oskarshamn. Varannan vecka hos min pappa och varannan hos min mamma. Min funktionsvariation autism och epilepsi. När du och jag är tillsammans är det viktigt att du finns vid min sida hela tiden och inte lämnar mig ensam, för ibland får jag epilepsi kramper och vid dessa tillfällen behöver dessa brytas med akutmedicin. Hemma hos pappa och mamma är allt anpassat för mitt liv, det finns barnlås för att jag inte ska ta vissa föremål som är mindre bra och staket för att jag inte ska kunna rymma någonstans. Jag är påhittig, nyfiken kille och gillar att busa. Aktiviteter som jag tycker om är kortare utflykter, promenader och åka bil.  Symboler, saker och djur är också kul. Ser gärna att vi tillsammans med mina föräldrar kommer med nya förslag på aktiviteter som skulle kunna intressera och passa mig.

Behöver din hjälp med mycket i mitt liv. Vid matsituation, hygien, mediciner, kommunikation och aktiv tillsyn hela tiden. Har begränsat verbalt tal men jag kan berätta om mycket av det som är viktigt för mig i mitt liv.

Assistentens roll och erfarenhet

I din roll som personlig assistent är det viktigt att du är lugn, trygg i dig själv men samtidigt aktiv, positiv och ansvarstagande. Du får gärna ha tidigare erfarenhet inom assistansyrket eller omvårdnad men viktigaste av allt är att personkemin stämmer mellan oss.

Ser att du är i god fysikkondition och rökfri.

Meriterande erfarenheter

  • B-körkort är ett krav.
  • Tidigare arbetat som personlig assistent
  • Erfarenhet om epilepsi och autism
  • Första hjälpen utbildning
  • Kunskaper kring motorik, kommunikation eller samspel.
  • Om inte erfarenheterna finns erbjuds utbildning via FMF Assistans.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Visstidsanställning 25 timmar/vecka- Arbetspass Eftermiddag/ kväll och helg
  • Timvikarie, vid behov – semester, sjukdom

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Lina Johansson
Tel: 072-526 24 92
E-post: rekrytering.lina@fmfassistans.se
Ange referens-kod vid ansökan: Oskarshamn

Det är krav på att man måste ha polisbrottsregister när man utför insatser åt barn under 18 år. Vi på FMF Assistans tar polisbrottsregister på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra brukare.

Ett belastningsregister- LSS beställer man på https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan