Vi arbetar med individuellt anpassade insatser inom personlig assistans och vi utför dessa med kvalitet, service och trygghet. För oss är transparens och inkludering hörnstenar i vårt dagliga arbete.

BYT TILL OSS

Vi lyssnar på dig och dina önskemål och berättar hur vi tillsammans kan arbeta med förbättringar på de områden du önskar. Har du delar i din assistans som fungerar bra fortsätter arbetet som tidigare, samtidigt som det finns möjlighet att utveckla de delar som skulle kunna förbättras. Har du assistenter som du trivs med blir dom anställda hos oss och kan arbeta kvar hos dig. När du känner dig trygg och redo för ett samarbete med oss skriver vi ett avtal.

Vi hjälper dig

Att byta assistansbolag kan verka tidskrävande och många upplever det som svårt och jobbigt. Vi finns här för dig och dina assistenter. Utan kunder behöver vi inga assistenter och utan assistenter har vi inga kunder – så enkelt är det och det är för er vi arbetar.

Viktigt att det blir rätt

Vi arbetar med individuellt anpassade insatser inom personlig assistans och vi utför dessa med kvalitet, service och trygghet. Vi arbetar löpande med att säkerställa och utveckla vårt hållbarhetsarbete. Det innebär att vi är transparenta och inkluderande i vårt dagliga arbete.

Annika Florin har arbetat på FMF Assistans sedan 2013. Hon har stor erfarenhet och en genuin vilja att hjälpa dig. Kontakta Annika så lyssnar hon på dina önskemål och behov.

Marknad- och kundansvarig
Annika Florin
Tel: 076-175 30 11
annika.florin@fmfassistans.se

ANSÖK OM ASSISTANS

Vi sköter alla delar i ansökningsprocessen och kontakten med berörda myndigheter. Därefter kommer den viktiga uppgiften att hitta rätt assistent till just dig och din familj. Vårt mål är alltid att ni ska kunna leva som vilken annan familj som helst och att vi tillsammans ska se till att ni har en god livskvalitet. Att du får allt det stöd som du behöver och har rätt till enligt svensk lag är en självklarhet för oss.

1 – Den första kontakten

Vägen till rätt personlig assistans börjar ofta med ett mejl eller telefonsamtal. Tillsammans bestämmer vi en tid och plats för ett personligt möte. Vanligast är att vi kommer ut på hembesök, men självklart är du välkommen till ett av våra kontor. När vi är överens om ett samarbete skriver vi ett avtal.

2 – Strategi och ansökan

Din jurist på FMF Assistans säkerställer att din ansökan sker med fokus på rätt strategi. Sedan administrerar juristen allt pappersarbete, hanterar processen och ser till att din ansökan lämnas in till rätt myndighet.

3 – Utredning

När vi har lämnat in din ansökan återkommer kommunen eller Försäkringskassan med en tid för utredning. Under utredningen görs en ”minut-för-minut-bedömning” där vi går igenom hur en typisk dag ser ut och hur stort behovet av personlig assistans är. Din jurist på FMF Assistans hjälper till och stöttar under hela utredningen.

4 – Återkoppling

När utredningen är gjord går vi tillsammans igenom samtalsdokumentationen som gjordes under utredningen för att kontrollera att kommun eller Försäkringskassan har uppfattat allt korrekt. FMF Assistans kontaktar sedan kommunen eller Försäkringskassan för eventuella ändringar eller för ett godkännande.

5 – Beslut, kontakt och överklagan

När beslutet om personlig assistans har kommit går vi igenom det tillsammans. Om vi gemensamt kommer fram till att vi av någon anledning inte är nöjda med beslutet, så överklagar vi det. Precis som allt annat, är en överklagan helt kostnadsfri för dig och din familj.

6 – Nu startar vi assistansen

När vi är nöjda med assistansbeslutet börjar arbetet med att hitta rätt assistent. Om du har en lämplig person i din närhet arbetar vi gärna med dem, annars påbörjar vi en rekrytering. För att dina önskemål ska uppfyllas få du och din familj självklart vara med under hela processen.

7 – Löpande samarbete

När väl assistenten eller assistenterna är på plats övergår arbetet i nästa fas och självklart följer vi med. Vi lyssnar noga på hur det fungerar och gör löpande justeringar efter din återkoppling.

8 – FUNDERINGAR

Om du tror dig ha rätt till personlig assistans, eller bara har frågor eller funderingar om hur vi jobbar med assistans, är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig och din familj till en bättre och tryggare vardag.

ÖREBRO
FMF Assistans
Adolfsbergsvägen 4
702 27 Örebro
Växel: 019-609 04 20
info@fmfassistans.se
SKÖVDE
FMF Assistans
Vasagatan 30
541 31 Skövde
0500-42 72 72
info@fmfassistans.se
STOCKHOLM
FMF Assistans
Hemvärnsgatan 9
171 54 Solna
Växel: 019-609 04 20
info@fmfassistans.se
STENUNGSUND
FMF Assistans
Munkerödsvägen 4A
444 32 Stenungsund
Växel: 019-609 04 20
info@fmfassistans.se
MALMÖ
FMF Assistans
Föreningsgatan 26
211 44 Malmö
Växel: 019-609 04 20
info@fmfassistans.se