ORTER: Jordbro
ANSTÄLLNINGAR: Deltid

Publiceringsdatum:
9 november 2022

ARBETSLEDARE JORDBRO

Vi söker dig som kan leda arbetet och vara en kollega/assistent som visar vägen. Du har en trygg och lugn personlighet och kan samtidigt kan uppmuntra och motivera. Att stärka och stötta denna kille i hans vardagliga aktiviteter i och utanför hemmet är en viktig del i det dagliga arbetet som personlig assistent. I din roll som arbetsledare stöttar och stärker du även andra assistenter.

Vi har ett spännande och viktigt uppdrag hos en våra vuxna kunder. Här i Jordbro finns i dag ett väl fungerande arbetslag som nu saknar minst en arbetsledare/assistent.

Vi tränar tillsammans på att vara delaktig i vanliga vardagliga aktiviteter så som att handla matvaror i butik, att åka buss eller tåg. Som assistent här hos oss behöver du klara att läsa av, för att sedan förstå och avgöra om dagens aktiviteter kan innehålla små eller lite större utmaningar eller om vi ska planera för en värdefull dag i hemmet. Då kan det räcka med att titta på film eller lyssna på musik.

Arbetspass och schema ligger mestadels förlagda till eftermiddag/kväll och helger. Han är på DV (daglig verksamhet) vardagar/dagtid och då ligger vanligtvis inte pass i schemat men vissa, lite svårare dagar, behöver han även sin assistent och tryggheten från den med sig på DV.

Assistentens roll och erfarenhet

Här behöver våra assistenter vara lyhörda och uppmärksamma på små signaler och arbeta lågaffektivt. Du som person måste vara naturligt lugn och trygg. Det är jätteviktig för vår kund som läser av din energi. Det är också viktigt att kommunikationen med kunden fungerar, därför är det ett måste att du kan kommunicera flytande på svenska.  Vår kund kan lätt bli orolig och är ofta impulsiv, då behövs stabila och trygga assistenter med tålamod och förståelse för kundens funktionsnedsättning. Du som arbetsledare arbetar nära KA (kundansvarig) och anhöriga. Du ansvarar för rekrytering/bemanning och introducerar nya assistenter. Du har lätt för att samarbeta och är en person som är lösningsfokuserad och positiv med erfarenhet från liknande arbeten.

Introduktion och utbildning sker på arbetsplatsen och inom företaget. Vi vill att du som arbetsledare/assistent ska känna dig trygg i din roll och samtidigt vara en förebild för arbetsgruppen. Vi söker framför allt rätt person.

Meriterande erfarenheter

  • Tidigare erfarenhet av arbetsledning är en fördel.
  • Erfarenhet av arbete med lågaffektivt bemötande.
  • Svenska i tal och skrift är ett krav.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Tjänstgöringsgrad 25%-80% efter överenskommelse.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kontaktpersoner

Kundansvarig: Wenche Iskander

E-post: rekrytering.wenche@fmfassistans.se

Ange referens-kod vid ansökan: ARBETSLEDARE JORDBRO

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan