ANSTÄLLNINGAR: Timanställd

Publiceringsdatum:
7 december 2021

ARBOGA / LUNGER PERSONLIG ASSISTENT

Känner du en genuin vilja att hjälpa människor?
I ditt uppdrag som personlig assistent ger du Lisa möjlighet att leva sitt liv fullt ut genom att stötta henne i sin vardag. Vi söker nu en assistent som vill arbeta på rullande schema ca. 15-20 timmar per vecka och extrapass vid behov.

Lisa är 20 år och har Downs syndrom. Hon är en lugn, känslig och rutinbunden tjej med ordning och reda. Hon bor varannan vecka hos mamma, centralt i Arboga och varannan vecka på landet hos pappa i Lunger. Lisa behöver hjälp med det mesta som rör tidsuppfattning, logistik och möten med andra människor.

Du som assistent behöver hjälpa Lisa att komma i gång med dagens rutiner och aktiviteter. Lisa mår bra av en daglig promenad och gillar också att uträtta småärenden. Hon tycker också om att titta på film, spela spel, sjunga men även i korta stunder sitta lite vid datorn, där hon gärna ser Youtube-klipp. Du som assistent behöver ha förmågan att läsa av Lisas mående och anpassa dagen utifrån vad som fungerar för stunden för att undvika jobbiga och stressade lägen för Lisa. Fasta rutiner behövs för att dagen ska fungera så bra som möjligt för Lisa.

För Lisa är det viktigt att du är kvinna/tjej då hon känner sig mer bekväm med det då det också finns integritetsnära hjälpbehov.

Assistentens roll och erfarenhet

Vi söker dig som är lugn trygg och vill bli en viktig person i Lisas vardag. Du måste ha körkort och egen bil. Det är en fördel om du har arbetat med barn eller personer med funktionsnedsättning. Det viktigaste är dock din personlighet och din förmåga att möta och förstå Lisas behov och uppfatta vilket stöd hon behöver i varje stund.

Meriterande erfarenheter

  • Tillgång till egen bil och inneha körkort

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • 15-20 timmar per vecka på schema samt extra timmar vid behov

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Annika Florin
Tel: 076-175 30 11
E-post: rekrytering.annika@fmfassistans.se
Ange referens-kod vid ansökan: LISA

Sista ansökningsdag 2021-12-31

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan