ORTER: Bromma
ANSTÄLLNINGAR: Deltid

Publiceringsdatum:
13 mars 2023

PERSONLIG ASSISTENT BROMMA

Vi söker en tjej/kvinna som vill bli en trygg och viktig person i Vanessas liv. Hennes epilepsi gör att hon behöver ständig tillsyn så det är viktigt att assistenterna hela tiden har full fokus på henne. Det är viktigt att assistenten har en god svenska för att kommunikationen med Vanessa ska fungera.

Vanessa har fått tillgång till egen lägenhet och bor nu växelvis i den eller hos någon av sina föräldrar för att hon ska få en lugn och smidig övergång till eget boende. Mamma, pappa och Vanessas yngre bröder har alltid funnits för henne och de kommer fortsatt att vara viktiga personer i hennes vardag.

Vanessa har utvecklingsstörning, autism och epilepsi. Hon är en lugn och trygg tjej som tycker om musik, promenader, att pyssla och ta det lugnt hemma i soffan. Hon trivs bäst i sällskap av andra och har stort behov av betydelsefulla personer runt henne. När Vanessa nu ska bo i egen lägenhet behöver hon din stöttning med att sköta sitt hem, med allt som det innebär med hushållssysslor och dylikt.

Vanessa har assistans dygnets alla timmar, förutom när hon är på daglig verksamhet (vilket hon är vardagar 7.45-16.30). Arbetet som assistent är förlagt på helger, där det mestadels är längre pass men även pass från 16.30 på vardagar, kvällar och nätter förekommer.

Vi söker assistenter som tillsammans med Vanessas familj och assistansbolag vill vara med och bygga en trygg assistans där varje dag blir meningsfull.

Assistentens roll och erfarenhet

Du som assistent behöver vara ansvarstagande, lojal, lyhörd, noggrann, initiativrik och positiv. Ett stort mått av tålamod är också viktigt.

Du behöver vara flexibel gällande arbetstider eftersom vi i arbetsgruppen löser bemanningen om någon blir sjuk eller har semester – vi ställer upp för vår kund och varandra.
Du får gärna ha erfarenhet från personer med funktionsnedsättning eller erfarenhet av arbete med barn. Mest av allt söker vi rätt person. Introduktion och utbildning sker på arbetsplatsen.

Meriterande erfarenheter

 • Erfarenhet av personlig assistans.
 • Pedagogisk utbildning.
 • Erfarenhet av epilepsi.
 • Erfarenhet av autism.
 • Erfarenhet av funktionsnedsättning.
 • Svenska i tal och skrift är ett krav.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

 • Arbetstid 25-35h/ vecka.
 • Arbetspass förlagt på helger, mestadels längre pass men även pass från 16:30 på vardagar, kvällar och nätter förekommer.
 • Oregelbundet och varierar vecka för vecka.
 • Flexibilitet för varierande arbetstider är ett måste.

Om lön

 • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
 • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Michaela Frick

E-post: rekrytering.michaela@fmfassistans.se

Märk din ansökan med. BROMMA

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan