LÄN: Skåne
ORTER: Hjärup
ANSTÄLLNINGAR: Semestervikare Timanställd

Publiceringsdatum:
17 april 2024

PERSONLIG ASSISTENT HJÄRUP SEMESTERVIKARIE

Nu söker vi en glad och behaglig person som vill ta plats i en varm och positiv familj som bor i Staffanstorps kommun. Du kommer att jobba som personlig assistent åt en kille som är 25 år och har flera funktionsvariationer, såsom intellektuell funktionsnedsättning och autism.

Du skall assistera den glada 25-åriga kille där hans funktionsnedsättningar begränsar honom. Det kan vara allt från att ordna en måltid, planera och genomföra en utflykt, gå på promenad, träna på gymmet eller bara finnas där som ett absolut stöd och trygghet. Du måste tycka att vara ute eller vara bland folk då han älskar att besöka köpcentrum. Ha en tydlig kommunikation då killen inte kan läsa mellan raderna. Som assistent måste du kunna ta eget ansvar i jobbet. Att kunna läsa av hans mående är en viktig del av arbetet, samt att kunna anpassa aktiviteter och utmaningar efter hans dagsform. Du kommer att ingå i ett litet assistansteam på totalt 2 personer. Du kommer vara förstärkning när ordinarie assistenter är sjuka eller har semester. Det uppdraget är perfekt om du pluggar och vill jobba extra vid sidan om.

Assistentens roll och erfarenhet

Vi ser att du som söker är en glad och behaglig person som vill ta plats i en varm och positiv familj. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med tonåringar med funktionsnedsättningar sedan tidigare. Du måste vara självgående och ansvarstagande samt ha ett öppet sätt för att passa för jobbet. Har du tidigare erfarenhet av autism, utvecklingsstörning är det meriterande men personkemin och hur du och killen trivs med varandra kommer ändå vara det avgörande. Du kommer att få individanpassad introduktion/ utbildning i alla arbetsuppgifter på arbetsplatsen.

Meriterande erfarenheter

  • Autismkunskap, pedagogisk kunskap.
  • Svenska i tal och skrift.
  • Omsorgserfarenhet.
  • Körkort och tillgång till egen bil.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Start vid överenskommelse.
  • Vi söker främst en semestervikarie på deltid för arbete under vecka 26–29
  • Timanställd som kan jobba vid behov. Passen är upplagda mellan kl. 15:15- kl. 20:30 eller under helger dagtid.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Renata Krystyniak
Tel: 0721839787
E-post: renata.krystyniak@fmfassistans.se
Ansök till tjänsten HÄR, via vårt externa rekryteringsverktyg Reachmee

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.