LÄN: Skåne
ORTER: Malmö
ANSTÄLLNINGAR: Timanställd

Publiceringsdatum:
16 april 2024

PERSONLIG ASSISTENT MALMÖ

Vi söker en personlig assistent för en timanställning till vår kund, en 12-årig kille med autism som bor tillsammans med sin familj i Malmö.

Vi söker en personlig assistent till vår glada 12-åriga kund som gillar att vara i gång. Han älskar att vara ute både på långpromenader eller lekplatser, bada på badhus och stranden samt att leka hemma med sina plastdjur och tåg. Han gillar att åka buss och tåg. (Han går på rid-terapi varannan helg och njuter av bilturen dit.)

Vår kund har autism och intellektuell funktionsnedsättning. Han har inget talat språk och kommunicerar med bildstöd, kroppsspråk, ljud och gester. Behöver hjälp med bland annat personlig hygien, påklädning och vid måltider. Att även få stöd i att utveckla kommunikation för att skapa en aktiv vardag med sådant som han tycker är roligt och meningsfullt.

Assistentens roll och erfarenhet

I rollens som hans personliga assistent hjälper du till med lek och aktiviteter, omvårdnad och kommunikation. Omvårdnaden består av att hjälpa till med måltider och hygien samt eventuell medicinering. Du behöver vara lyhörd och kunna tolka hans signaler samt förmedla det han vill kommunicera.

Vi söker en person som har mycket energi för att hålla sonens aktivitetstempo och trivs med att vara ute mycket. God fysisk form är därför ett måste. Du har god självinsikt, samarbetsförmåga och respektfullt bemötande då arbetet är i kundens hem där det även finns en familj och du behöver fungera bra med både honom och resten av familjen.

Arbetstiden är fördelad till främst på helgerna och enstaka eftermiddagar och kvällar vid behov, då kunden är i skolan på dagtid.

Har du tidigare erfarenhet som personlig assistent och/eller utbildning inom autism och intellektuell funktionsnedsättning så är det meriterande. Kunskap kring att arbeta med ett lågaffektivt bemötande och kunna arbeta stödjande kring kommunikation är också meriterande men största vikt läggs vid personlig lämplighet och att du och vår kund trivs tillsammans.

Det är krav att du är icke-rökare och att du behärskar svenska obehindrat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Är du en person som är glad, lekfull, pedagogisk och pålitlig, då är det dig vi söker!

Meriterande erfarenheter

  • Utbildad undersköterska meriteras
  • Erfarenhet av alternativ kommunikation
  • Lågaffektivt bemötande
  • Gillar att vara ute i naturen
  • Tala flytande svenska
  • B-körkort

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Start omgående.
  • Timanställning- vid behov.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Renata Krystyniak
Tel: 072-18 39 787
Ansök till tjänsten HÄR, via vårt externa rekryteringsverktyg Reachmee

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.