ORTER: Märsta
ANSTÄLLNINGAR: Deltid

Publiceringsdatum:
24 november 2022

PERSONLIG ASSISTENT MÄRSTA

Lekfull och engagerad assistent sökes omgående till utvecklande arbete med 10 årig pojke.

Vår kund är en positiv och nyfiken kille på 10 år som bor i Märsta med sin familj. Han har mycket barnasinne och gillar att gunga, hoppa studsmatta och vara utomhus på promenader i rullstol. Det är bra om du gillar att vara ute, tycker om att vara aktiv och kan vägleda honom i hans vardag. Vår kund har bland annat muskelnedsättning, hörselnedsättning, kraftig synnedsättning samt epilepsi. Han behöver därför hjälp med det mesta i sin vardag.

Assistentens roll och erfarenhet

Du behöver vara trygg i dig själv. Vi ser gärna också att du är lugn, ansvarstagande, tålmodig och noggrann. Viktigt är också att du tycker om att vara aktiv med en naturlig nyfikenhet på nya aktiviteter som motiverar pojken att lära sig nya saker. Det är uppskattat om du tycker om lek och kan bjuda på dig själv.

Har du erfarenhet av alternativ kommunikation eller teckenspråk är det ett stort plus men inte ett krav. Viktigast att du är positiv, nyfiken och vill lära dig nya saker!

Är du rätt person kommer vi att utbilda dig i taktilt teckenspråk.

Arbetet som personlig assistent sker oftast hemma hos familjen i Märsta men som personlig assistent följer du med i allt som sker i vardagen. Personlig lämplighet är mycket viktigt liksom att du är ansvarstagande och har en bra kommunikation med alla runt omkring dig. Du behöver vara flexibel gällande arbetstider eftersom vi i arbetsgruppen löser bemanningen om någon blir sjuk eller har semester – vi ställer upp för vår kund och varandra.

Meriterande erfarenheter

 • Erfarenhet eller intresse av taktilt teckenspråk / alternativ kommunikation.
 • Tidigare arbete som personlig assistent / arbete med barn.
 • Viktigt att du kan läsa och tala det svenska språket obehindrat.
 • Erfarenhet av vård och omsorg.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

 • Tjänstgöring 75% samt möjlighet till extra vid behov.
 • Omgående och rekrytering sker löpande.
 • Rullande schema vardagar 13.30-21.00, varannan helg lördag eller söndag 10-18 alternativt 13-21
 • Möjlighet till flexibilitet i schemat finns
 • Arbetet kan passa dig som studerar och går att kombinera med annan anställning.

Om lön

 • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
 • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Michaela Frick

E-post: rekrytering.michaela@fmfassistans.se

Märk din ansökan med referens: Märsta

Sök jobbet senast:

Vi arbetar intensivt med denna rekrytering och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan