ORTER: Skövde
ANSTÄLLNINGAR: Deltid

Publiceringsdatum:
19 februari 2024

PERSONLIG ASSISTENT SKÖVDE

Efter många år som assistent hos Oscar i Skövde ska nu en av assistenterna sluta på grund av flytt. Vi behöver därför ytterligare en engagerad och trygg personlig assistent. Vi söker dig som vill arbeta med något viktigt och meningsfullt. Kanske kan du tänka dig att ta en roll som arbetsledare. Genom personlig assistans och LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) har Oscar möjlighet att leva sitt liv fullt ut, detta trots att han har stora hjälpbehov.

Oscar behöver assistans dygnets alla timmar förutom när han är på dagligverksamhet under delar av dagen. Så arbetstider är mest eftermiddagar, kvällar och nätter på vardagar, samt dela dagar under helger.

Oscar har en medelsvår utvecklingsstörning med autism samt ADHD. Han behöver ständig tillsyn. Oscar gillar att laga mat, baka, musik och sitter gärna med sin surfplatta. Han behöver hjälp av assistent med att aktivera sig. Exempelvis vid utomhusaktiviteter såsom promenader, cykelturer och vid bad. Ibland händer det att Oscar hittar på lite bus – så det är viktigt att assistenterna hela tiden har uppmärksamhet på Oscar och vad han har för sig.

Assistenterna hjälper också Oscar med kommunikationen eftersom han saknar talat språk och kommunicerar med hjälp av bilder och vissa tecken som stöd. Ett plus om man kan tecken eller kan tänka sig att lära sig och vill utveckla kommunikationen ännu mer. Oscar bor i en lägenhet med uteplats och han hjälp med allt från aktiviteter, hygien, matlagning, inköp och hushållssysslor som städ och tvätt.

Vi söker assistenter som ser möjligheter i stället för problem och som vill arbeta för Oscars möjlighet till utveckling och en meningsfull vardag.

I dag arbetar assistenten från eftermiddag 14:30 till nästa dag 09:00 vardagar. Del av natt är jour. På helgen arbetar vi just nu dygn 10:00 – 10:00 men vi är flexibla och beredda att möta dina önskemål om du är rätt person.

Assistentens roll och erfarenhet

Vi söker dig som är lugn trygg och vill bli en viktig person i Oscars vardag. Det är en fördel om du har arbetat med barn eller personer med funktionsnedsättning. Det viktigaste är dock din personlighet och din möjlighet att möta och förstå Oscars behov och stöd.

Meriterande erfarenheter

  • Svenska i tal och skrift.
  • Personliga egenskaper väger tyngre.
  • Du får handledning, intro och utbildning på plats.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Tjänst 30h/ vecka – extra på timmar vid behov.
  • 14:30-09:00 vardagar – del av natt som jour.
  • Dygnspass på helg och under semestertider.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Catarina Infors
E-post: rekrytering.catarina@fmfassistans.se
Märk din ansökan med: Oscar

 

Sök jobbet senast

2024-03-24 genom att maila CV och personligt brev

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan