ORTER: Skövde
ANSTÄLLNINGAR: Deltid

Publiceringsdatum:
21 februari 2024

PERSONLIG ASSISTENT SKÖVDE

Vi behöver nu en engagerad, trygg personlig assistent. Vi söker dig som vill arbeta med något viktigt och meningsfullt. Genom personlig assistans och LSS (lagen om stöd och service) har K-G möjlighet att leva sitt liv fullt ut, detta till trots att han har stora hjälpbehov.

Hos vår kund arbetar idag 6st assistenter, för det mesta jobbar men själv men vid aktiviteter 2ggr i veckan har kunden dubbelassistans, vilket innebär att ni arbetar två. K-G behöver assistans dygnets alla timmar förutom när han är på daglig verksamhet under delar av dagen. Han har utvecklingsstörning med autism och epilepsi. Han behöver ständig tillsyn. Han gillar att vara med att baka och lyssna på musik. Han behöver hjälp av assistent att aktivera sig, exempelvis utomhusaktiviteter så som promenader.

Assistenterna hjälper K-G med kommunikationen eftersom han saknar talat språk. Han kommunicerar med hjälp av bilder och vissa tecken. K-G bor i en egen lägenhet och han behöver hjälp med allt från aktiviteter, hushållssysslor så som städ och tvätt.

Assistentens roll och erfarenhet

Vi söker dig som vill arbeta för K-G:s möjlighet till utveckling och en meningsfull vardag. Det är en fördel om du har arbetat med personer med funktionsnedsättning. Du som person behöver vara noggrann, ansvarstagande, lyhörd, initiativrik och positiv. Det viktigaste är dock din personlighet och din möjlighet att möta och förstå K-G:s behov och stöd.

Du behöver vara flexibel gällande arbetstider eftersom vi i arbetsgruppen löser bemanningen om någon blir sjuk eller har semester – vi ställer upp för vår kund och varandra.

Meriterande erfarenheter

  • Svenska i tal och skrift.
  • Erfarenhet av liknande arbete.
  • Erfarenhet av lågaffektivt bemötande.
  • Erfarenhet av autism och epilepsi.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Tjänst 30h/ vecka.
  • Extra vid behov vid sjukfrånvaro och semester.
  • Vardagar, helger och sovande jour.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Catarina Infors
E-post: rekrytering.catarina@fmfassistans.se
Märk din ansökan med: K-G

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan