ORTER: Skövde
ANSTÄLLNINGAR: Timanställd

Publiceringsdatum:
4 april 2024

PERSONLIG ASSISTENT SKÖVDE

Vi söker en assistent som kan stärka upp vårt team runt vår kund som har Downs syndrom, autism och låg utvecklingsnivå 2–4 år.

Vår kund är i 30 årsåldern och pigg på det mesta, hon tycker om musik, gymnastik, promenader, resor, åka bil och vara på sin uteplats. Hon har svårt med kommunikation så assistenterna använder bilder tillsammans med tal.

Kunden är på daglig verksamhet tre halvdagar i veckan tillsammans med sin assistent och brukar för det mesta åka i assistentens bil till och från verksamheten. På fritiden bowlar kunden på måndagar, badar onsdagar och har gymnastik ett par gånger i veckan på gym eller hemma. Hon har alltid en assistent hos sig.

Assistentens roll och erfarenhet

Till vår kund söker vi en assistent som har ett gott humör, stort tålamod och att du vet vad det innebär med lågaffektivt bemötande, samt kan sätta gränser. Det mår kunden bra av. Det är även bra om du har erfarenhet av liknande arbete med personer som har samma problematik som kunden. Detta är en rökfri arbetsplats, du måste ha körkort och tillgång till egen bil.  Vi ser gärna att du är student som läser på distans eller nyss slutat jobba så du har möjlighet att ställa upp på kort varsel.

I arbetsgruppen arbetar alla för att det ska vara en positiv stämning, alla hjälps åt för att hitta bra lösningar när eventuella problem uppstår.

Du behöver vara flexibel gällande arbetstider eftersom vi i arbetsgruppen löser bemanningen om någon blir sjuk eller har semester – vi ställer upp för vår kund och varandra.

Meriterande erfarenheter

  • Erfarenhet som personlig assistent.
  • Erfarenhet av autism.
  • Kunskap om lågaffektivt bemötande.
  • Svenska i tal och skrift.
  • Rökfri är ett krav.
  • Krav, körkort och tillgång till egen bil som användes i tjänsten mot ersättning.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Timanställning – extra vid behov vid ordinarie assistents sjukfrånvaro och semester.
  • Start snarast.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Simon Coskun

E-post: rekrytering.simon@fmfassistans.se

Märk din ansökan med referens: Trädgårdsstaden

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan