ORTER: Skövde
ANSTÄLLNINGAR: Deltid

Publiceringsdatum:
22 augusti 2023

PERSONLIG ASSISTENT SKÖVDE

Till vår kund, en 24-årig kille, söker vi nu ytterligare en engagerad och trygg personlig assistent.

Vi letar efter dig som vill arbeta med något viktigt och meningsfullt. Genom personlig assistans och LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) har han möjlighet att leva sitt liv fullt ut, detta trots att han har stora hjälpbehov.

Vår kund behöver assistans dygnets alla timmar förutom när han är på daglig verksamhet under delar av dagen. Så mest eftermiddagar, kvällar, nätter – vardagar och helger.

Han har en medelsvår utvecklingsstörning, autism och ADHD och behöver ständig tillsyn. Han gillar musik, promenader, cykla och han sitter gärna med sin surfplatta. Att laga mat eller baka är också kul. Ibland händer det att han hittar på lite bus – så det är viktigt att assistenterna hela tiden har uppmärksamheten på honom och vad han har för sig.

Assistenterna hjälper honom också med kommunikation eftersom han saknar talat språk och kommunicerar med hjälp av bilder och vissa tecken som stöd. Han bor mestadels i en lägenhet med trädgård och behöver hjälp med allt från hygien, matlagning, inköp och hushållssysslor som städ, tvätt med mera.

Vi söker assistenter som ser möjligheter i stället för problem och som vill arbeta för denna killes möjlighet till utveckling och en meningsfull och aktiv vardag.

Assistentens roll och erfarenhet

Vi söker dig som är lugn, trygg och vill bli en viktig person i vår kunds vardag. Det är en fördel om du har arbetat med barn eller personer med funktionsnedsättning. Det viktigaste är dock din personlighet och din möjlighet att möta och förstå kundens behov och stöd.

Meriterande erfarenheter

  • Erfarenhet av barn/ ungdomar med funktionsnedsättning.
  • Erfarenhet av Autism
  • Erfarenhet av ADHD
  • Kunskap av Bildstöd/ tecken.
  • Svenska i tal och skrift.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • I dag arbetar assistenten från eftermiddag 14:30 till nästa dag 09:00 (vardagar)
  • Del av natt är jour. På lediga dagar, helger och semester, arbetar vi dygn 10:00 – 10:00 men vi är flexibla och beredda att möta dina önskemål om du är rätt person.
  • 15–30 timmar per vecka (25–75%) på schema – extra på timmar vid behov.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Annika Florin
Tel: 076-175 30 11
E-post: rekrytering.annika@fmfassistans.se

Sök jobbet senast

2022-09-20 genom att maila CV och personligt brev

Märk din ansökan med: Skövde

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan