ORTER: Skövde
ANSTÄLLNINGAR: Deltid

Publiceringsdatum:
2 maj 2023

PERSONLIG ASSISTENT SKÖVDE

Nu söker vi ytterligare en engagerad och trygg person som vill ha ett meningsfullt och viktigt arbete. Genom personlig assistans och LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) har Oscar möjlighet att leva sitt liv fullt ut, detta trots att han har stora hjälpbehov.

Oscar behöver assistans dygnets alla timmar förutom när han är på dagligverksamhet under delar av dagen. Så mest eftermiddagar, kvällar och nätter – vardagar och helger.

Oscar har en medelsvår utvecklingsstörning, autism och ADHD och behöver ständig tillsyn. Han gillar musik promenader och sitter gärna med sin surfplatta. Att laga mat eller baka är också kul tycker Oscar.  Ibland händer det att Oscar hittar på lite bus – så det är viktigt att assistenterna hela tiden har uppmärksamhet på Oscar och vad han har för sig.

Assistenterna hjälper också Oscar med kommunikation eftersom han saknar talat språk och kommunicerar med hjälp av bilder och vissa tecken som stöd.  Nu när Oscar har flyttat hemifrån behöver han hjälp med allt från hygien, matlagning, inköp och hushållssysslor som städ och tvätt.

Vi söker assistenter som ser möjligheter i stället för problem och som vill arbeta för Oscars möjlighet till utveckling och en meningsfull vardag.

I dag arbetar assistenten från eftermiddag 14:30 till nästa dag 09:00 vardagar. Del av natt är jour. På helgen arbetar vi just nu dygn 10:00 – 10:00 men vi är flexibla och beredda att möta dina önskemål om du är rätt person

Assistentens roll och erfarenhet

Vi söker dig som är lugn trygg och vill bli en viktig person i Oscars vardag. Det är en fördel om du har arbetat med barn eller personer med funktionsnedsättning. Det viktigaste är dock din personlighet och din möjlighet att möta och förstå Oscars behov och stöd.

Meriterande erfarenheter

  • Erfarenhet av arbete med barn med funktionsnedsättningar.
  • Kunskap av tecken som stöd och/ eller teckenspråk.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • 15–30 timmar per vecka på schema – extra på timmar vid behov.
  • 14:30-09:00 vardagar – del av natt som jour.
  • Dygnspass på helg och under semestertider.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Annika Florin

E-post: rekrytering.annika@fmfassistans.se

Märk din ansökan med: Oscar

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan