LÄN: Skåne
ORTER: Båstad
ANSTÄLLNINGAR: Semestervikare Timanställd

Publiceringsdatum:
5 april 2024

PERSONLIG ASSISTENT TIMANSTÄLLNING/SOMMARVIKARIE BÅSTAD

Just nu söker vi en assistent för att stärka upp i arbetsgruppen på ordinarie personals semestrar samt frånvaro hos vår kund Jesper. Vi ser gärna att du som söker kan vara kvar som timanställd efter sommaren. Han bor med sin familj på landet och därför är det krav att du som söker har körkort och tillgång till egen bil.

Jesper har flera funktionsnedsättningar bland annat autism och down syndrom. Han har inget eget tal utan använder teckenkommunikation och kroppsspråk. Det dagliga arbetet består av att hjälpa till med det Jesper inte klarar att göra själv, men mycket kommer handla om aktivering. Jesper tycker om att simma och att gå till gymmet. Din roll blir att motivera kunden, aktivera och stötta. Du kommer att arbeta i hemmet där det även finns en familj. Du erbjuds trevliga kollegor och en aktiv kund som verkligen uppskattar sina assistenter. Du kommer att få individanpassad introduktion/utbildning i alla delar kring kundens hjälpbehov och rutiner.

Assistentens roll och erfarenhet

Du som person behöver vara aktiv, ansvarstagande, lyhörd, initiativrik och positiv. Något som är viktigt del i din roll som assistent hos Jesper är att du är påhittig, kan motivera honom och ligga steget före i planering av aktiviteter. Vi ser gärna att du som arbetar hos Jesper har erfarenhet av teckenkommunikation sen tidigare men det är inget krav, viktigast av allt är ändå att personkemin stämmer! Du behöver vara rökfri på arbetsplatsen.

Du behöver vara flexibel gällande arbetstider eftersom vi i arbetsgruppen löser bemanningen om någon blir sjuk eller har semester – vi ställer upp för vår kund och varandra.

Meriterande erfarenheter

  • B- körkort och tillgång till egen bil är ett krav för att ta sig till arbetsplatsen.
  • Rökfri på arbetsplatsen.
  • Svenska i tal och skrift.
  • Erfarenhet av arbete med funktionsnedsättningar.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Timanställning.
  • Sommarvikariat under juni-augusti med ca 34 timmar juni, 50 timmar i juli och 23 timmar i augusti + extra tid vid sjukfrånvaro.
  • Med möjlig fortsättning efter sommaren som timanställd vid behov.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Sandra Forsell

Ansök till tjänsten HÄR, via vårt externa rekryteringsverktyg Reachmee

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.