ORTER: Töreboda
ANSTÄLLNINGAR: Semestervikare

Publiceringsdatum:
24 februari 2023

PERSONLIG ASSISTENT TÖREBODA SOMMARVIKARIE

Vi söker nu en engagerad assistent som vill arbeta hos vår lilla Astrid när hon under juli månad befinner sig vid familjens sommarställe.

Astrid är en glad och sprallig flicka på snart 4 år som behöver mycket stöd, hjälp och träning för sin utveckling. Hon bor tillsammans med mamma, pappa och en katt i ett radhus i Gustavsberg. På somrarna spenderar familjen mycket tid i sitt sommarhus i Töreboda och vi söker nu dig som personlig assistent som vill arbeta med Astrid när hon befinner sig där.

Astrid föddes med en ovanlig genmutation som gör henne utvecklingsförsenad på många fronter. Hon behöver hjälp med matning via knapp på magen, hygien, motorisk och kommunikativ träning, ätträning, lek och aktivitet på ett lagom utmanande sätt.

Astrid gillar musik, bollar, djur och är nyfiken på andra barn. Att åka rutschkana, gunga och gå med stöd i en hand är annat som är kul! Hon kommunicerar genom att peka, göra gester och olika ljud. Hon kan göra en hel del tecken (TAKK) och förstår visst talat språk.

Assistentens roll och erfarenhet

Astrid har en hög energinivå och du behöver därför orka att vara aktiv och möta henne i det, men också hjälpa henne till lugna stunder och återhämtning.

Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska eller har erfarenhet från vård/omsorg. Pedagogisk utbildning och erfarenhet från arbete med barn och/eller personer med funktionsnedsättning är också positivt. Det viktigaste är dock att personkemin stämmer – att just ni hittar ett band och att du är intresserad och villig att lära dig allt om Astrid och hennes behov.

Du behöver vara en trygg och lugn person. Ansvarstagande, tålmodig och noggrann. Att du kommunicerar bra med oss föräldrar ser vi som en självklarhet.

Har du erfarenhet av alternativ kommunikation eller tecken som stöd är det ett stort plus men inte ett krav. Är du rätt person kommer vi att utbilda dig i detta.

Meriterande erfarenheter

 • Utbildad undersköterska.
 • Pedagogiskutbildning
 • Erfarenhet av teckenkommunikation.
 • Erfarenhet från arbete med personer med funktionsnedsättning.
 • Svenska i tal och skrift är ett krav.
 • Ej vara allergisk mot pälsdjur.
 • Körkort är ett krav, då huset ligger på landet och det är även bra vid utflykter.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

 • Tjänstgöringsgrad 75–100% vecka 28- 32.
 • Arbetstider 08:00- 15:00 / 15:00- 22:00.
 • Introduktion möjlig under helger i maj, samt 10–19 juni.

Om lön

 • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
 • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig Michaela Frick

E-post: rekrytering.michaela@fmfassistans.se

Märk din ansökan med referens: TÖREBODA

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan