ORTER: Värmdö
ANSTÄLLNINGAR: Deltid Timanställd

Publiceringsdatum:
16 januari 2024

PERSONLIG ASSISTENT VÄRMDÖ

Vi söker minst en engagerad blivande personlig assistent som ser möjligheter i stället för problem och som vill arbeta tillsammans med oss och vår kund lilla Astrid.

Astrid är en glad och sprallig flicka på drygt 4 år som behöver mycket stöd, hjälp och träning för sin utveckling. Hon bor tillsammans med mamma, pappa och en katt i ett radhus i Gustavsberg.

Astrid föddes med en ovanlig genmutation som gör henne utvecklingsförsenad på de flesta fronter. Hon behöver hjälp med matning via knapp på magen, hygien, motorisk och kommunikativ träning, ätträning, lek och aktivitet på ett lagom utmanande sätt.

Som Astrids assistent har du en mycket viktig roll och blir en betydelsefull person i hennes och familjens vardag. Hon gillar musik, bollar, djur och är nyfiken på andra barn. Att åka rutschkana, gunga och gå med stöd i en hand är annat som är kul! Hon kommunicerar genom att peka och göra olika ljud. Hon läser en hel del tecken och kan också förstå visst talat språk.

Assistentens roll och erfarenhet

Hon har en hög energinivå och du behöver därför orka att vara aktiv och möta henne i det, men också hjälpa henne till lugna stunder och återhämtning. De flesta av arbetspassen sker i hemmet och i närheten, i lekparker eller en promenad, men också kortare utflykter på lediga dagar.

Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska eller har erfarenhet från vård/omsorg. Pedagogisk utbildning och erfarenhet från arbete med barn och/eller personer med funktionsnedsättning är också positivt. Det viktigaste är dock att personkemin stämmer – att just ni hittar ett band och att du är intresserad och villig att lära dig allt om Astrid och hennes behov. För rätt person finns här ett arbete i många år och vi ser gärna att du som söker har en vision om ett långt samarbete – det är vad vi önskar för Astrid!

Du behöver vara en trygg och lugn person. Ansvarstagande, tålmodig och noggrann. Att du kommunicerar bra med oss föräldrar ser vi som en självklarhet.

Har du erfarenhet av alternativ kommunikation eller tecken som stöd är det ett stort plus men inte ett krav. Är du rätt person kommer vi att utbilda dig i detta.

Meriterande erfarenheter

 • Utbildad undersköterska.
 • Pedagogiskutbildning.
 • Erfarenhet av teckenkommunikation.
 • Erfarenhet från arbete med personer med funktionsnedsättning.
 • Svenska i tal och skrift är ett krav.
 • Ej vara allergisk emot pälsdjur.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

 • Tjänstgöringsgrad 50%
 • Söker även assistent för timanställning.
 • Vi föräldrar är flexibla med tider/dagar och ser gärna att du möter oss med samma inställning.
 • Arbetet kan passa dig som studerar och går att kombinera med annan anställning.
 • Omgående och rekrytering sker löpande.

Om lön

 • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
 • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig Fredrika Klemmt

Märk din ansökan med referens: VÄRMDÖ

Ansök till tjänsten HÄR, via vårt externa rekryteringsverktyg Reachmee

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.