LÄN: Jämtland
ORTER: Järpen
ANSTÄLLNINGAR: Deltid Heltid

Publiceringsdatum:
18 mars 2024

PERSONLIGA ASSISTENTER ÅRESKOMMUN

Just nu söker vi personliga assistenter till en av våra kunder, Moa. Så här berättar hon om vad en tjänst hos henne innebär och vad vi förväntar oss av dig som assistent.

Jag heter Moa och är en tjej på snart 15 år som har Dravets Syndrom. Detta innebär att jag har svårigheter med sådant som andra barn i min ålder klarar utan problem och har därför personliga assistenter till min hjälp. Nu behöver jag anställa fler!

Dravets syndrom är väldigt ovanligt och vi är ca 60 personer i Sverige som har fått diagnosen. I syndromet ingår epileptiska anfall och ofta också Autism tillsammans med en medelsvår utvecklingsstörning. Jag har också väldigt dålig balans. Går och springer gör jag trots detta obehindrat – Jag är mycket snabb och kan inte alls avgöra vad som är farligt och behöver därför ständig tillsyn av mina assistenter.

Jag inget talat språk men förstår oftast vad du säger, men kan inte göra mig förstådd till dom som inte känner mig väl. Dagligen behöver jag hjälp med nästan allt i min vardag och är därför helt beroende av mina fantastiska assistenter. Mina assistenter är alltid 2st under min vakna tid och vi har väldigt roligt tillsammans.

Tack vare assistansen kan jag som andra barn ha en aktiv när inte anfallen sätter stopp för det. Åka och bada är också något jag verkligen älskar… Utomhuslek och bus tröttnar jag aldrig på!

Mina assistenter behöver hjälpa mig med allt från måltider, hygien, omvårdnad och fritid – hela tiden med ständig tillsyn. Men också kunna stötta och hjälpa mig att klara så mycket jag förmår själv. Jag behöver också hjälp att komma till ro och får ofta hjälp av mina assistenter med att hitta lugn.

Assistentens roll och erfarenhet

Du som vill jobba med mig behöver: en stor portion tålamod, du ska också gärna ha egenskaper som lyhörd, initiativrik, ansvarstagande och glad – en ”Glädjespridare” helt enkelt! För mig och min familj är ändå personkemin det som är viktigast.

Meriterande erfarenheter

  • Svenska i tal och skrift.
  • Erfarenhet av autism.
  • Erfarenhet av epilepsi.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Tjänster 50 % – 100 %
  • Arbetspass eftermiddag, kväll samt varannan helg.
  • Vardagar 13–21
  • Helg 09–21

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Annika Florin
Tel: 076-17530 11
E-post: rekrytering.annika@fmfassistans.se
Märk din ansökan med referens: Järpen

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan