ORTER: Jordbro
ANSTÄLLNINGAR: Deltid Timanställd

Publiceringsdatum:
8 november 2022

PERSONLIGA ASSISTENTER JORDBRO

Vi behöver dig som har en trygg och lugn personlighet, som samtidigt kan uppmuntra och motivera. Att stärka och stötta denna kille i hans vardagliga aktiviteter i och utanför hemmet är en viktig del i det dagliga arbetet som personlig assistent.

Ett spännande och viktigt uppdrag hos en våra vuxna kunder som bor tillsammans med sin familj i Jordbro. Här finns också ett fantastisk arbetslag som saknar minst en kollega/assistent. Vi arbetar alltid 2 assistenter tillsammans och vi vill bygga vårt lag med flexibla ansvarstagande och positiva kollegor!

Vi tränar vår kund på att vara delaktig i små vardagliga aktiviteter så som att handla matvaror i butik, att åka buss eller tåg. Som assistent här behöver du klara att läsa av, för att sedan förstå och avgöra om dagens aktiviteter kan innehålla små eller lite större utmaningar?

Kanske får ni tänka om och planera för en värdefull dag i hemmet. Då kan det räcka med att titta på film eller lyssna på musik.

Arbetspass ligger mestadels förlagda till eftermiddag/kväll och helger. Han är på DV (daglig verksamhet) vardagar/dagtid och det ligger pass i schemat på DV men inte alltid. Svårare dagar då behöver han även sina assistenter och tryggheten från dem med sig på DV.

Assistentens roll och erfarenhet

Här behöver våra assistenter vara lyhörda och uppmärksamma på små signaler och arbeta lågaffektivt. Du som person måste vara naturligt lugn och trygg. Det är jätteviktig för vår kund som läser av din energi. Det är också viktigt att kommunikationen med kunden fungerar, därför är det ett måste att du kan kommunicera flytande på svenska. Vår kund kan lätt bli orolig och är ofta impulsiv, då behövs stabila och trygga assistenter med tålamod och förståelse för kundens funktionsnedsättning.

Introduktion och utbildning sker på arbetsplatsen och inom företaget. Vi vill att du som assistent ska känna dig trygg i din roll som assistent och att du och din kund känner er trygga med varandra, därför börjar du som assistent med introduktionspass där du går bredvid en kollega. Vi söker framför allt rätt person.

Meriterande erfarenheter

  • Tidigare erfarenhet av arbete med personer med autism.
  • Erfarenhet av arbete med lågaffektivt bemötande.
  • Svenska i tal och skrift är ett krav.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Start omgående.
  • Vi söker flera assistenter, tjänstgöringsgrad 25%-80% efter överenskommelse.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Wenche Iskander

E-post: rekrytering.wenche@fmfassistans.se

Ange referens-kod vid ansökan: JORDBRO

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan