LÄN: Värmland
ORTER: Säffle
ANSTÄLLNINGAR: Semestervikare Timanställd

Publiceringsdatum:
11 maj 2023

PERSONLIGA ASSISTENTER SÄFFLE- SOMMARVIKARIER

Vi söker nu en personlig assistent till en aktiv tjej på 18 år boende hemma hos sin familj cirka 1 mil utanför Säffle. Hon har diagnoser som autism, intellektuell funktionsnedsättning och epilepsi som gör att hon måste ha ständig tillsyn och har assistans dygnet runt, viss tid även dubbelbemanning.

Assistenter är stort stöd i vardagens små och stora aktiviteter som hygien, på och avklädning och matsituationer. Mycket av tiden spenderas utomhus och vädret sätter inga gränser för denna tjej. Det finns många djur på gården så som häst, katt, höns och hundar. Andra intressen är musik, film, promenader i skogen och gärna ett dopp i sjön under sommarmånaderna.

Du kommer att få en lång introduktion för att bli trygg i arbetet och för att ni ska bli trygga med varandra du och vår kund. Assistenter här ska även genomgå relevanta utbildningar för arbetet. Fördel är om du kan påbörja introduktion omgående för att inom kort kunna hoppa in extra vid behov under maj/juni och vara redo till semesterperioderna rullar i gång.

Assistentens roll och erfarenhet

Som assistent hos denna kund söker vi dig som är en empatisk, trygg och stabil. I ditt arbete behöver du vara lyhörd och känna av dagsform för att kunna anpassa kraven därefter. Du ska kunna arbeta i grupp såsom självständigt. Du ska kunna ha gott samspel mellan alla parter som infinner sig i tjejens omgivning. Körkort är en stor fördel att du har då vi vid tillfällen tar oss till andra platser.

Du arbetar mycket med tydliggörande pedagogik och måste ha förmågan att bjuda på dig själv när det kommer till att vara lekfull. Du är prestigelös och lösningsfokuserad samt trivs med ordning och reda. Du ska klara att hantera ett ibland utmanande beteende. Du behöver en vilja att förstå och lära dig mer och förstå att inte ta det personligt. Förmågan att hitta på saker och entusiasmera, med ett eget driv är också bra egenskaper.

Meriterande erfarenheter

 • Meriterande erfarenhet av arbete med autism och epilepsi.
 • Erfarenhet av lågaffektivt bemötande.
 • Erfarenhet av alternativa kommunikationssätt är mycket meriterande.
 • Har du erfarenhet av hästar är det meriterade men inget krav.
 • Körkort.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

 • Start omgående, för introduktion.
 • Sommarvikariat, varierande mellan 80–100% schemalagd tid.
 • Arbetstiderna är olika, ofta lite längre pass som exempelvis 07:00–21:00, 7:30–21:00 eller 8–21, max tre dagar i veckan.
 • Vakna nattpass kan också förekomma.
 • För rätt person finns goda chanser till fortsatt arbete under hösten.

Om lön

 • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
 • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Annika Hallberg Juhlin
Tel: 076–8675000
Ansök till tjänsten HÄR, via vårt externa rekryteringsverktyg Reachmee

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.