ORTER: Uppsala
ANSTÄLLNINGAR: Timanställd

Publiceringsdatum:
20 oktober 2022

PERSONLIGA ASSISTENTER UPPSALA

Här i Uppsala finns nu ett spännande och mycket omväxlande uppdrag för dig som vill arbeta som personlig assistent till 3 vuxna funktionshindrade syskon.

Här arbetar du med 3 olika kunder men ändå med en i taget. Dessa 3 kunder har autism och behöver hjälp och stöd med allt från personlig omvårdnad som hygien, men också andra vardagliga sysslor i ett hem så som matlagning, inköp, tvätt och städ.

Här uppskattas långa promenader men också sysslor i hemmet och framför allt matlagning.

Du erbjuds trevliga kollegor. Aktiva kunder och anhöriga som verkligen uppskattar sina assistenter. Du kommer att få individanpassad introduktion/utbildning i alla delar kring kundernas hjälpbehov och rutiner.

Ett av syskonen bor alltid hemma hos mamma och pappa. De andra två syskonen bor var sin vecka hos mamma och pappa och andra veckan i lägenhet – växelvis. Assistenter arbetar med alla 3 kunder (en i taget) och på den plats där kunden befinner sig.

Assistentens roll och erfarenhet

Vi ser gärna att du har vana att arbeta med personer som har autism och har förmågan att ligga några steg före. Du ska kunna arbeta ”här och nu” samt förstå vikten av struktur.  Du som person behöver vara noggrann, ansvarstagande, lyhörd, initiativrik och positiv. Vi ser gärna att du har erfarenhet från lågaffektivt arbete.

Du behöver dessutom vara flexibel gällande arbetstider eftersom vi i arbetsgruppen löser bemanningen om någon blir sjuk eller har semester – vi ställer upp för vår kund och varandra.

För rätt person finns här ett arbete där din insats gör skillnad och uppskattas. För dessa kunder och deras anhöriga kan du bli en otroligt viktig person för framtiden.

Meriterande erfarenheter

  • Erfarenhet av personlig assistans
  • Erfarenhet av autism
  • Erfarenhet av lågaffektivt bemötande

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Timanställning (vi söker flera assistenter)

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Lotta Lehn
E-post: rekrytering.lotta@fmfassistans.se
Märk din ansökan med referens: Uppsala

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan