ORTER: Vara
ANSTÄLLNINGAR: Deltid Heltid

Publiceringsdatum:
18 december 2023

PERSONLIGA ASSISTENTER VARA

I Vara finns ett omväxlande och spännande uppdrag hos 2 av våra vuxna kunder. Dessa 2 unga tjejer bor med sina familjer i Vara. Gemensamt för dem båda är att deras familjer kommer från Kroatien och är goda vänner. Gemensamt för dem är också att dom behöver hjälp med allt i sin vardag, har EP och är rullstolsburna.

Nu söker vi dig som kan arbeta med dessa båda tjejer.

Så 2 arbetsplatser och 2 lite olika uppdrag för en och samma assistent – spännande och omväxlande arbete för dig som vill arbeta som personlig assistent.

Vi behöver dig som har en trygg och lugn personlighet och som samtidigt kan uppmuntra, motivera och stärka. Stora omvårdnadsbehov och träning i hemmet är en viktig del i det dagliga arbetet som personlig assistent hos dessa glada tjejer. En av tjejerna rider och båda älskar att besöka badhuset och tar gärna långa promenader.

Arbetspass ligger förlagda till eftermiddag/kväll och helger. På sommaren åker familjerna ibland till Kroatien och det är en fördel om du kan tänka dig att arbeta i Kroatien 1–2 veckor under sommaren. Det viktigaste är dock att du kan och vill arbeta i Vara.

Assistentens roll och erfarenhet

Här behöver våra assistenter vara lyhörda och uppmärksamma på små signaler och arbeta lågaffektivt. Du som person måste vara naturligt lugn och trygg. Det är också viktigt att kommunikationen med tjejerna fungerar, därför är det ett måste att du kan kommunicera flytande på svenska eller Kroatiska.

Introduktion och utbildning sker på arbetsplatserna hos respektive kund. Vi vill att du som assistent ska känna dig trygg i din roll och att du och din kund känner er trygga med varandra, därför börjar du med introduktionspass där du går bredvid en kollega. Vi söker framför allt rätt person.

Meriterande erfarenheter

  • Tidigare erfarenhet av arbete med personer som har EP.
  • Erfarenhet av arbete med lågaffektivt bemötande.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Vi söker minst 1 assistent på fast schema 30–40 timmar per vecka.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: rekrytering.misaela@fmfassistans.se

Arbetsledare/anhörig: Misaela 073-595 81 22

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan