ORTER: Kinnarp
ANSTÄLLNINGAR: Semestervikare

Publiceringsdatum:
18 Mars 2022

SOMMARJOBB KINNARP

Vi söker nu en engagerad, lyhörd personlig assistent till Albin. Han är 30 år och bor i egen lägenhet i Kinnarp. Han beskrivs bäst som en snäll och oerhört omtänksam person som är bra på mycket trots sin funktionsnedsättning. Han behöver stöd av personlig assistent runt många delar i sin vardag, men framför allt sin kommunikation.

Albin gillar att se på film, kolla på Youtube-klipp och spela dataspel. Han har ett stort intresse i Transformers och är väl insatt i många av andra filmers superhjältar och skurkar.

Vissa vardagar arbetar han hemma hos sina föräldrar, som bor strax utanför Falköping. Det kan vara allt från att köra lastmaskin till att tappa upp honung. Andra dagar ansvarar du som assistent för att Albin får en motiverande arbetsuppgift/sysselsättning som passar för dagen.

På lördagar har Albin ledig dag och väljer själv vad han vill hitta på – han väljer alltid att åka på loppmarknad. Ni åker då i Albins bil, så du som assistent måste ha B-körkort.

Assistentens roll och erfarenhet

Din roll som assistent är att stötta, motivera och utveckla Albins förmågor. Att arbeta som personlig assistent med Albin är väldigt roligt och stimulerande. Som oftast mår han bra, då går allt enkelt och han är glad och skojfrisk. Då behöver du som assistent vara lyhörd och mer passiv. Andra perioder mår Albin sämre och då måste assistenten vara lyhörd på dessa signaler och ligga steget före, avleda och undvika ytterligare problematik. Albins assistenter behöver alltid ligga steget före och ha en plan B, kanske även en plan C snabbt att tillgå. Du ska kunna agera snabbt om situationen kräver. Tillämpa ett lågaffektivt bemötande.

Du som söker får gärna vara lagom pigg och lagom glad. Men framför allt stabil, flexibel, ansvarsfull, tålmodig, kunna följa rutiner och ha hög arbetsmoral. Vi söker någon med livserfarenhet, gärna över 40 år.

Det kommer att finnas hund i hemmet under vissa dygn, så du kan inte vara allergisk mot pälsdjur. Du måste vara rökfri.

Meriterande erfarenheter

  • Erfarenhet av autism.
  • Erfarenhet av lågaffektivt bemötande.
  • Rökfri är ett krav.
  • Ej pälsdjurs allergiker.
  • B-körkort är ett krav.

Arbetstid/tjänstgöringsgrad

  • Sommarvikarie juni, juli och augusti.
  • På rullande schema.
  • Dygnspass med sovande jour, arbetstid 08.45 till 09:00 dagen efter.

Om lön

  • Vi tillämpar lön enligt Fremia. Kollektivavtal.
  • Vi erbjuder friskvård och utbildningar.

Kontaktperson

Kundansvarig: Catarina Infors

E-post: rekrytering.catarina@fmfassistans.se

Ange referens: KINNARP

 

På FMF Assistans har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla våra anställda då vi värnar om säkerheten för våra kunder. Blir du kallad till intervju vill vi gärna att du tar med aktuellt utdrag som inte får vara mer än ett år gammalt. Ett belastningsregister- LSS beställer du enklast på https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Som assistent hos oss på FMF Assistans, vill vi att du precis som vi ska känna stort ansvar och stolthet över ditt uppdrag. Varje dag hjälper våra assistenter våra kunder till en bättre vardag och det är just det personlig assistans handlar om. Vi har lovat våra kunder att göra vårt yttersta för att du som assistent hos oss ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i ditt arbete. Varmt välkommen till oss – Vi finns här för våra kunder och våra assistenter.

Fyll i din ansökan